1. Baba-mama torna - Bak Bernadettel

péntekenként 10:30-11:30h

Személyi- és funkcionális edzőként és kisgyermekes anyaként tisztában vagyok a testünk azon fejlesztendő izmaival, amelyek a terhesség és a szülés utáni időszakban fokozott erősítésre szolgálnak, mint például a hát- és a has izmai. Ugyanakkor az egyéb kényes területek megdolgoztatására is figyelmet fordítok edzéseim során.
Amíg a babák játszanak egymással vagy kedvenc játékaikkal, a mamák tornázhatnak. Minden gyakorlatot igyekszem a vendégek képességeihez mérten személyre szabni, így bármilyen edzettségi szinten lévő anyukát szeretettel várok edzéseimen.


2. Kópéképző

5-7 éves korig hétfőnként 17-18h

Vezeti: Czirbesz Éva pedagógus, a Tanítók Egyesületének alelnöke

Nagycsoportosoknak táblás társasjátékokkal


kis csoportokban, max. 6 fő részére

A gyermekkor legfőbb tevékenysége a játék.
Céljaim:
• a játék segítségével örömöt és élményt nyújtani
• sikeres legyen az iskolakezdés minden kis kópé számára
• a gyermek gondolkodását, tanulási képességeit fejleszteni
• motiválttá tenni a tanulásra
• segíteni neki, hogy könnyebben le tudja küzdeni az akadályokat

A játszó gyermek
• boldog, így spontán módon fejleszti önmagát
• játék közben társas kapcsolatokat alakít ki
• együttműködik társaival, stratégiákat dolgoz ki, változtat rajtuk, ha szükséges, döntéseket hoz, kombinál, gondolkodik
• fejlődik emlékezete, figyelme, koncentrációja, kialakul szabálytudata
A játék közben elsajátított stratégiák beépülnek a gyerekek személyiségébe és életvezetésébe is.
A játékokat korcsoportok és a fejlesztendő területek szerint válogattam össze és kiegészítettem őket az iskolai tananyag elsajátításához szükséges fejlesztő feladatokkal.
Szeretettel várom a kis kópék jelentkezését!

Önéletrajz

Czirbeszné Ignácz Éva vagyok. Sok évtizeden keresztül tanítottam általános iskolában a 6-10 éves korosztályt.

Tanítóként, mindig az volt a célom, hogy jól érezzék magukat a gyerekek az iskolában és szeressenek tanulni! Hogy jól érezzék magukat, azért fontos, mert az iskolában töltik a napjaik legnagyobb részét éveken keresztül. Miért fontos az, hogy szeressenek tanulni, gondolom, nem kíván indoklást, hisz egész életünkben tanulunk!

Kiemelten fontosnak tartom a gondolkodásra nevelést. Ezen belül is a stratégiai, problémamegoldó és logikus gondolkodás fejlesztését.

Legyenek érdeklődőek, értékeljék a tudást, tudjanak társaikkal kommunikálni, együtt működni.

Mindezek elérése érdekében törekedtem a legkorszerűbb továbbképzések és tanfolyamok elvégzésére az évek során. A leghatékonyabb módszertani tanfolyamra 2006-ban akadtam. Ez a tanfolyam megtanított arra, hogyan lehet tudatosan válogatott táblás társasjátékok széles skáláján keresztül fejleszteni a kognitív, szociális és érzelmi képességeket már kicsi kortól.

Ennek elvégzésével gondolkodásra ösztönző játékkörnyezetet tudtam a gyerekek számára teremteni, élvezetesebbé vált mindenki számára a tanulás. Ugrásszerűen megnőtt a gyerekek motivációja és a kiválóan teljesítő gyerekek aránya. A játszó gyermek önfeledt és boldog, kontrollálja a saját gondolatait, lépéseit, rugalmasabbá válik a gondolkodása.

 Ma már azt gondolom, hogy a leghatékonyabb eredményt akkor érhetjük el, ha már az iskolára előkészítő időszakban elkezdjük a tudatos foglalkozást a leendő iskolásokkal. Mivel a játékokkal együtt a gondolkodási stratégiákon, figyelmen, koncentráción, kitartáson, szociális készségeken túl bizonyos életvezetési ismereteket is megtanulnak a gyerekek, így sikeresebben tudják kezdeni iskolai éveiket!

„ Én boldog pillanataimban gyermeknek érzem magamat és akkor derűs a szívem, ha munkámban játékot fedezek föl. Félek a játszani nem tudó emberektől és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, …”
József Attila


 3. Jóga Riával

Hétfő 18:30-20h

 
Jóga Riával

Vezeti: Vígváry Ria

Ahhoz, hogy megértsd mi is a jóga valójában, magadnak kell megtapasztald. Kicsavart pózok sorozata? Az elme megnyugtatója? Az egészség megőrzője? A test karbantartója? Tapasztald meg, hogy számodra mit jelent! Számomra a jóga a kulcs a könnyed és örömteli hétköznapokhoz, minden szinten. Kívülről indultam befelé az úton, a jógagyakorlatok jelentették a jógázást számomra. A légzőgyakorlatokat a szükséges rossznak tekintettem, a relaxációt pedig a tudjuk-le-és-csináljunk-valami-hasznosat-végre feladatnak.

2008-ban orvosi utasításra kezdtem el jógázni, hogy javuljon az életminőségem. Varázslatos volt, hogy csak én vagyok. Két órára a jóga jelentette a világot számomra. Mégis kitágult a világ. Nem a világot vittem a szőnyegre, hanem a jógát a világomba.

Megértettem, a jógagyakorlatok kellettek, hozzá megtaláljam az egyensúlyt; a légzőgyakorlatok, hogy elfogadjam és megtapasztaljam, a kilégzés és belégzés nem csak ösztönös tudattalan cselekvés, hanem elengedés és befogadás; a relaxáció segít a belső csendességhez és a béke megtalálásához. Megismertem és elfogadtam magam, ezáltal a világot. Hisz minden Egy. Azóta jobb lett az életminőségem. Pontosabban: minőségi lett az életem.

Remélem,  a jóga segítségével Te is megtalálod a békét magadban és a minőséget az életedben.

2016 Hatha jóga oktató, Sivánanda Jógaközpont

2016 Gerincterápia jógával, Bene Máté Gerincakadémia

2017 A gerinc és az ízületek összefüggései workshop, Bene Máté Gerincakadémia

2017 YIN jóga oktató, amaSole Jógastúdió

2018 Női jóga oktató, Fény Jógaterápiás Intézet


4. Jóga Andreával

 
Jóga Andreával

Vezeti: Andorfi Andrea

A mozgás 4 éves korom óta az életem része.  A különböző versenysportok és a harcművészet többek között megtanított a tudatos testmozgásra, a kitartásra, a teljes koncentrációra és önuralomra. Mindez természetessé tette számomra a befelé figyelést. Ezért már gyerekként felvetődött bennem, hogy ki is vagyok valójában, hogy van valami, vagy valaki, aki több ettől a testtől. Persze az élet hol elsodort, hol közelebb vitt ehhez a kérdéshez. Azonban ahogy az lenni szokott mindig akkor és olyan könyvek kerültek a kezembe, illetve olyan csodálatos emberekkel találkoztam amik/akik nem hagyták, hogy az önmagam megismerése, felkutatása a homályba vesszen. Aztán az élet egyszerűen rákényszerített, hogy ez legyen a fővonal az életemben. Gerinctörés és gerinc sérv állította meg az esetleges más út választását. Ma már az életem minden területét a jóga útja tölti ki. A Jóga négy ösvénye együttesen szövik át a mindennapjaim. Ezért mélységesen hálás vagyok, és hódolattal köszönöm mindazoknak, akik támogattak és jelenleg is szüntelenül inspirálnak az önismeret e csodálatos ösvényén.

A Jóga a helyes életvitel művészete.

A Jóga nem vallás, mert nem a hiten, hanem a személyes tapasztaláson alapszik.

A Jóga az önművelés tökéletes gyakorlati módszere, egyetemes és mindenkié.

A Jóga nem korhoz kötött.

A Jóga tökéletességet, békét és tartós boldogságot hoz.

 

 

 • Célom, hogy ebben a stresszel teli világban egy olyan szeretetteljes ösvényt mutassak a kezdő és haladó jógagyakorlók számára, melyen közösen haladva kerülhetünk egyre közelebb ahhoz, Akik Valójában Vagyunk!
 •  
 • Egyéb tanulmányaim:

 

 • - Ushui Shiki Ryoho/ Reiki I-II fokozat
 • - Hypnotism Training Istitute of Albert/ HYPNONSIS 101 Alap
 • - Budai László/ „ Ultrarövid terápia” alap és haladó tanfolyam
 • - Narada Védikus Akadémai/ Jógapszichoterápia és életmód tanácsadó
 • - Jelenleg: Narada Védikus Akadémia/ Brahmana képző 2. év

5. NAPINDÍTÓ YOGA-Bencze Katával 

Szerdánként 7-8:30h 

                                    

                                                        

Kertészné Bencze Kata vagyok, Vinyásza Flow, Yin Yoga és Gyermekjóga oktató.

 • Gyerekkorom óta sportolok, sokféle sportot űztem és a mai napig is a jóga mellett rendszeresen futok, TRX-ezek. A jógával több mint 10 éve találkoztam először.
 • Fizikai mozgásformának indult a jógával való kapcsolatom. Hot jógával kezdtem, később kipróbáltam a hatha, bikram, flow órákat is. Kisebb- nagyobb kihagyásokkal teltek a gyakorlás évei, de valahogy mindig visszatértem a jógához. Hiányzott az a fajta fizikai fáradtság, kihívás, feltöltődés, amit csak a jóga ad, a nyugalom, az ellazulás, a lazaság, a befelé figyelés, az alázat, a koncentráció megtapasztalása …
 • Többet szerettem volna tudni a jóga világáról ezért 2014-ben elvégeztem Varga Judit által oktatott 200 órás Vinyásza Flow képzést. Elvégzése után azonnali lehetőséget kaptam az oktatásra.
 • 2015-ben Almásy Csillánál elvégeztem a „Preventív gerinctréning” és „Core stabilizáló” képzéseket.
 • 2015. októberében egy súlyos betegség állított meg, új életem kezdődött és csak 2016. tavaszától kezdhettem újra a mozogni. Megismerkedtem a Deeksha-val, a kronobiológiai pszichogenetikával, elvégeztem a „Érintés ereje” masszázst, a Théta-Healinget.
 • 2016. szeptemberében eljutottam Tengerdy Ágnes 33 órás YIN kurzusára, ami sokkal többet jelentett számomra, mint egy szakmai továbbképzés.
 • 2017. januárjában Tengerdy Ágnesnél elkezdtem a 200 órás YOGIN képzést. A képzés folyamán betekintést nyertem többféle jógastílusba, megszerettem a Kundalíni, Yin, Astanga jógát.
 • Közben 2017. nyarán Farkas Zsuzsánál a 100 órás YIN képzést végeztem el, emellett Tengerdy Krauser Ágnesnél is részt vettem a 33 órás YIN II. kurzusán.
 • 2019. nyarán a Sarasvati Alapítvány és Mozgásstúdió Gyermekjóga Oktatói képzésen vettem részt, Farkas Zsuzsanna vezetésével.

Különböző workshopokon vettem/veszek részt:

 • Bianca Oliveira, Csakra flow workshop 2018.
 • Boaz Nahaissi, Flystick workshop 2018.
 • Gerincterápia jógával képzés 2018. (Nagy Erika Dalma)
 • Kino MacGregor, Astanga Yoga workshop 2018.
 • Astanga mini tanfolyam 2019. Mandala
 • Gerincterápia jógával 2019. Bene Máté

 

Célom minél több emberrel megismertetni a Yogát, legyen ez Flow (aktív, dinamikus, áramlós), Yin (passzív, ellazulós, meditatív) vagy kundalíni elemekkel átszőtt gyakorlás. Óráimon kulcsfontosságú, hogy érezd jól magad, lépj ki a komfortzónádból, tapasztald meg a határaidat, találkozz és kapcsolódj Önmagaddal,  és ezt a jógaszőnyegeden túl is éld!

Gyere és éljük át Együtt a pillanat varázsát!


6. HANGFÜRDŐ TIBETI ZENGŐTÁLAKKAL 

Bencsik Csaba Gergely hangterapeuta előadásában.

Időpontok: október 25. péntek 18:30-20h

                   november 15.

                   november 23. szombat Hangfürdő + teázás SZOMBAT 17-20h

                   december 13.

 

 

 

A több mint 5000 éves Tibeti Hangtálak harmóniát teremtenek test és lélek közt, de jóval többet tudnak ennél.

Aki megismerkedik velük, azt elbűvölő, varázslatos világba repítik, a  rezgések Univerzumába.

Gyere és burkolózz be a gondoskodás és szeretet fonalából szőtt hangtakaróba!              

Hozd el a gondjaidat s közösen szélnek eresztjük őket.

A program az alábbiak esetén nem javasolt: várandós állapot, pszichiátriai kezelés esetén, szívritmus szabályzóval

rendelkezőknek  és epilepsziásoknak.
A Hangfürdő előtt és után egy nappal alkohol fogyasztása nem ajánlott.

A foglalkozás 90 perces.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges. 

Mindenkit várok Szeretettel!

 Bencsik Csaba Gergely (BALLA- és Trikaya T.H.T.) hangterapeuta.


7.Kiteljesedés-Spirituális workshop

(Prof. Dr. Artúr Zsazskov inspirációja alapján)

 
 
 

Dr. Tatjana Szmirnova és Dr. Földes László vezetésével

Ráadás! 6. csakra

október 27. vasárnap 9-18h

 

5 alkalmas gyakorlatorientált belső utazás a csakrákon keresztül

Az energiaközpontok aktiválásának egy teljesen új technikája

Dr. Tatjana Szmirnova és Dr. Földes László vezetésével

Az öt napos tanfolyam programja:
1. nap: Félelmeink legyőzése, a biztonság kialakítása
2. nap: Saját kereteink megismerése és a határok kitágítása
3. nap: Karrier, siker, pénz
4. nap: Szeretni és szeretve lenni
5. nap: Boldogság, a “bőségszaru”-titok

A tanfolyamon tanult és alkalmazott technikák:
• Karakterológia, önismereti és önelemzési módszerek
• Relaxációs, meditációs, koncentrációs és kontemplációs technikák
• Speciális gimnasztika és légzőgyakorlatok
• Kreatív foglalkozások, egyéni és csoportos gyakorlatok


8. Vaszati - Indiai térrendezés/építészeti hagyomány

Előzetes időpont-egyeztetéssel - Lelesz Csilla

 

 
A Vaszati a védikus építészet és térrendezés tudománya, több, mint 5000 éve létezik.
 
Az élet változásait, sorsunk fordulatait a természet finom szintű törvényei, finom energetikája befolyásolja,
ezért a természetes környezethez és annak törvényeihez való megfelelő alkalmazkodás minden élőlény érdeke.
Ilyen pl. a Föld mágneses mezője, a Föld és a Nap finomszerkezeti energiája, a Nap és a Hold pályái, valamint a gravitáció.
Ezek a hatások mind-mind érzékelhetők otthonainkban, munkahelyünkön, ezáltal befolyásolhatják egészségünket, párkapcsolatainkat, jólétünket is.
A minket körülvevő tereket tekinthetjük akár olyan energiamezőnek is, amely hat az emberi test bioenergia mezejére.
A Vaszati egy olyan építészeti hagyomány, amelynek fő célja az, hogy harmóniát teremtsen az ember, a természet és az épület között.
A modern nyugati építészet a belső terek kialakítása során a látszólagos kényelmet helyezi előtérbe,
míg a védikus építészet az esetleges ártó környezeti hatásokkal szembeni védelmet, valamint az olyan légkör megteremtését, amely kedvez a lelki tökéletességre irányuló törekvéseknek, és elégedettséget hoz az ember életébe.
Amikor a szervezetben lejátszódó biokémiai reakciók rendellenessé válnak, az ember rosszul érzi magát, és könnyen megbetegszik.
Amennyiben a térbeli energia természeti törvényeit megsértjük, akkor ezzel a krónikus betegségek létrejöttét idézzük elő.
Nagyon kevesen feltételezik azt, hogy a lakásban nem megfelelő az energia áramlása, mivel a konyha, a fürdő, a mosdó nem a megfelelő irányban helyezkednek el, így az elemek, helyiségek nem tudnak jól funkcionálni.
Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jobbá, sikeresebbé és boldogabbá tegye az életét a Vaszati elveinek környezetében való alkalmazásában.  
A mi otthonaink, mivel többnyire szabálytalan formájúak, megkívánják az indiai térrendezés által alkalmazott ún. YANTRÁK energiáit.
Ezeknek a színes, négyzet alakú lapocskáknak megfelelő elhelyezésével tud segíteni a Vaszati.
Ahol a térben energetikai hiány keletkezik, ott azt pótolni lehet. A Vaszati építészet pedig a harmónia tudománya,
tehát azon alapul, hogy felismerjük-e az otthonainkat alkotó elemek, bolygók kapcsolatát,
és megértjük-e azokat a törvényszerűségeket, amelyek alapján létrejött és működik: VA: energetika  SZA: információ TI: geometria.
Ha ezeket ismerjük, alkalmazzuk, akkor harmóniába kerülünk az Univerzummal és ezáltal könnyebben tudunk haladni az utunkon.
Amennyiben összhangban élünk a természettel, megnyithatjuk a kapukat egy jobb, boldogabb élet lehetősége felé.
 
 

 

A Védikus építészet, ugyan arról a tőről fakad, mint az Ájurvéda, a Védikus korszak gyógyító és egészség megőrző rendszere.

Így pont úgy, ahogy az Ájurvédikus gyógyászatban a szervezetünk esetleges alul, vagy túl működéseit gyógynövények használatával, diétával, alkatunknak és problémáinknak megfelelő mozgással és a megfelelő kúrákkal korrigálhatjuk, úgy a Vaszati tudományában is korrigálhatjuk azokat a energetikai problémákat amelyek a lakásunk, házunk vagy irodánk építészetében jelentkezik.

A Vaszati Shásztra fő elképzelése az, hogy lakóterületeink alapjai legyenek szabályosak, az égtájaknak megfelelően helyezkedjék el és lehetőleg az Észak és a Kelet legyen nyitottabb, mint a déli és a nyugati égtájak. Ennek nagyjából az a lényege, hogy a Nap fénye a korai órákban egészséges és harmonikus hatású, de a délutáni fénye már inkább ártalmas.

De ezeken kívül talán még az a legfontosabb, hogy:

 • Észak-Keleten semmi esetre se legyen a mellékhelyiség,
 • a lakás közepe ne legyen terhelt, tartó falakkal és/vagy mélyedésekkel,
 • valamint az, hogy a Dél-nyugati sarok lehetőleg legyen derékszögű.

Ha pl. ezeken a területeken eltérések vannak a lakásunk és a Vaszati építészet ajánlásai között, akkor tradicionálisan a szokás az, hogy ezeket az eltéréseket korrigálni szükséges.

Ennek a korrekciós eljárásnak az egyik és fő módja a Yantrák használata.A Yantrák mágikus ábrák, amelyeket az adott égtájaknál használhatunk, ha a lakóhelyünk, vagy munkahelyünk korrekcióra szorul.


9. Adj teret az újnak! - önismereti barangolás Várkonyi Évával és Jászay Mariannal

Időpontok: november 16-17. 9-17h

 

                   december 1. vasárnap 9-17h

                                                                                               

 

 

                                                                                   

 

• meghatározzuk, milyen élethelyzetben, hol tartasz most,
• megnézzük, mire vágysz, mi a célod,
• felkutatjuk saját útjaidat, erőforrásaidat,
• az okok feltárása mellett megkeressük a megoldásokat,
• megtanulod az önszeretetet, saját magad kényeztetését,
• szemléletet váltasz és felelősséget vállalsz magadért, tetteidért, döntéseidért,
• egyéni stresszoldási technikákra tehetsz szert
Részletek: www.egeszseg-orseg.hu

 

                                                                                                                                      

 


 10. Mi az AVIVA torna és miért is jó?

Betanító tanfolyam tervezett időpontok: január 12. vasárnap 10-14h

                                                                  március 8. vasárnap 10-14h

 
 
 Tíz éve tanítom AVIVA által kidolgozott hormontornát. Ez alatt az idő alatt több, mint 2000 ember végezte el a tanfolyamot.
 
 Aki gyakorolt, annak teljesültek a vágyai, és megérkezett a régóta vágyott gyermek, helyreállt a ciklus, és a nőgyógyászati   problémák megszüntek.
 
 Több tanítványom számolt be az endometriózis teljes gyógyulásáról, a PCOS elmulasztásáról, de még a gyógyszeres   pajzsmirigy problémák is enyhültek, meggyógyultak a torna hatására.
 
 Nincs lehetetlen a szervezet számára, csak az esélyt kell megadni a testünknek, hogy dolgozhasson.
 
 Tökéletesre tervezett   testünk visszaállítja egyensúlyi állapotát, ha segítséget kap.
 
 Így saját erőüből, mellékhatások nélkül valódi gyógyulást érhetünk el. 
 
 EZ AZ AVIVA TORNA. 
 Gyere próbáld ki!
 
Szeretettel: Pogány Zsuzsanna