Burns Kati dalestje

2018. április 20.
Burns Kati dalestje

Előadó: Burns Kati

április 20. péntek 19 óra

Ez az első alkalom, amikor teljesen egyedül töltöm be a "színpad" terét egy egész koncert erejéig. Énekelni fogok, furulyázni, kavalozni, tilinkózni, sámándobot verek meg, dorombot pengetek, és talán egy dotara is lesz velem... hiszen új indiai utamról addigra visszatérek. A tavaszról, az újjászületésről, a virágzásról mesélek és dalolok, többnyire magyarul. Most, hogy egyedül zenélek, a hangom, a hangkeltésem rítus lesz... és ebbe a tavaszi rítusba a jelenlevők is bevonódnak majd, ki csöndben, ki dúdolva, ki lehúnyt, ki tágra nyílt szemmel.
******************************************************
Hűen magyar gyökereihez, Burns Kati saját zenei anyanyelvéből kiindulva jutott el a színes ázsiai énektechnikákig, és alakította ki több nyelvű, improvizációs betétekből álló repertoárját. Kati rendszeresen lép fel Kati Burns Ntett nevű világzenei együttesével, de gyakran vesz részt külföldi projektekben is, zenei párbeszédeket folytatva mind a színpadon, mind pedig stúdiófelvételek során.
“A zenét a gondolatok és élmények megosztásának csatornájaként használom, mert hiszem, hogy a zene nyelve egyetemes, és képes összekötni a különböző kultúrákat.” The Diplomatic Insight, Iszlámábád, Pakisztán, 2013
Kati aktívan vesz részt nép- és világzenei fesztiválokon; állandó fellépő a Művészetek Völgyében. Első alkalommal 2012-ben kapott meghívást Iszlámábádba, ahol öt helyi zenésszel lépett fel a Marriott Hotel Kristály termében, egy diplomáciai koncert keretében. A koncert anyagából élő zenei CD született Madhuwanti – Live In Islamabad címmel. 
2016-ban az indiai Pepsi MTV Indies műsorára tűzte Kati egyik szindhi nyelvű videóklippjét, amelyet magyar zenésztársaival készített a pakisztáni Lahooti Live Sessions stúdió megtisztelő felkérésére. 2017-ben Kati a Lahooti Melo (Pakisztán) fesztivál fellépőjeként is bemutatkozhatott magyar és pakisztáni dalokból álló repertoárjával, később pedig Kalkuttában adott magyar-bengáli fúziós koncertet.

 « Vissza