Hellinger-féle családállítás

2018. november 17.
Hellinger-féle családállítás

Vezeti: Szirmák Ildikó

november 17. szombat 10-19h

Van olyan, mikor már elértem egy határt problémám feldolgozásában… 
Egyszerűen nem megy tovább. Tudom én, hogy rajtam múlik, de kútba fulladt minden kísérletem, és egyre szerencsétlenebbnek érzem magam.

Arra kérlek, most engedj el mindent. 
Csak dőlj hátra egy széken, és figyelj. Most nem kell tenned semmit, nem kell akarnod semmit, nincs kényszer, ne legyenek elvárásaid. Csak maradj nyitott, és fogadd magadba, amit látsz, és érzel. Szállj ki a saját történetedből, és próbáld meg kívülről szemlélni az eseményeket.
Családállításkor, segítő – számunkra ismeretlen – társaink megjelenítik a problémát okozó helyzet szerkezetét, és képesek belehelyezkedni a számunkra fontos személyek érzelmi állapotába.

A szemlélődő, a történésektől egyfajta távolságot tartó szintről, gyakorlatilag betekintést kapunk arra, ami mélyen a hétköznapi tudatállapot alatt, a lelkünkben zajlik.
-Ráismerhetünk tudattalan hiedelmeinkre, melyek a valóságban irányítanak bennünket. 
-Megjelennek családi minták, melyeket észrevétlenül vállalva teherként cipeltünk mostanáig.
Amiről nem tudunk, azzal szemben eszköztelenek vagyunk.
Amit felismerünk, azon már módunkban áll változtatni.

Hogy hogyan működik? 
Mindannyian egyfajta energetikai kapcsolatban állunk egymással. A családtagok között nyilvánvalóan a legszorosabb ez a kapcsolat, és ahogy távolodunk egymástól, úgy lazul a kötelék. 
De egy hajszálvékony kötés mindig megmarad közöttünk. Ember és ember között, bárki legyen is az. A családállításban mindenki képes a másik helyzetébe beleállni, és érzékelni, hogy mi zajlik odabenn. Ez az empátia egy magas szintje. Próbáld ki, Nálad is működik.

Szállj ki a saját történetedből. Csak dőlj hátra, és figyelj.« Vissza