Kineziológia  

Vezeti: Jászay Mariann- előzetes időpont- egyeztetéssel

 

A kineziológia, mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztő módszer, a szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza.

A kineziológiai kezelés célja a jelenbeli és múltbeli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével; a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának bekapcsolásával. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

Néhány probléma, élethelyzet, amely megoldásában segít:

munkahelyi-, párkapcsolati problémák, „kiégés” kezelése, koncentrációzavar, szeretett személy elvesztése, alvászavar, depresszió, energiahiány, függőségek, stressz és szorongások kezelése.

 

Gyermekkineziológia 

 

 

 

A kineziológia eszköztárát a pedagógiai módszerekkel ötvözve történik a gyermek kezelése. A gyermekkel játékos körülmények között, többnyire földön ülve zajlik a folyamat. Fontos a gyermek testi, lelki és szellemi igényeihez való alkalmazkodás, az oldás időtartama ezért rövidebb, mint felnőttek esetében. Első alkalommal a szülővel történik egy feltáró beszélgetés, majd a gyermek és a szülő egyszerre jön a kezelésre, idővel a gyermek egyedül is jöhet. A kölcsönös szimpátia elengedhetetlen, ahhoz, hogy együtt tudjunk működni.

Néhány probléma, élethelyzet, amely megoldásában segít:

közösségbe való beilleszkedés, éjszakai bepisilés, kistestvér születése, dadogás, tanulási nehézségek, hiperaktivitás, szülők válásának feldolgozása, pályaválasztási orientáció.