Szomatodráma

 Tervezett időpont:  március 22. péntek 16-21h

Havonta 1-2 alkalommal

A szomatodráma játékok 5-6 fős csoportokban zajlanak, ezért előzetes regisztráció szükséges.

 

        

Vezeti: Anucz Mónika, Szilágyi Zsuzsi

 

Mit jelent a testtudatosság? A test és a lélek kapcsolata? Hogyan fedezzük fel a testi tüneteinkhez, betegségeinkhez kapcsolható lelki okokat?

Valószínűleg sokat olvastál már erről. Lehet, hogy a "Mit üzen a tested?" és a Dahlke könyv is ott lapul a polcodon. Lehet, hogy a KÖNYÖKÖDÖN JÖN KI a téma, mégsem tudod igazán alkalmazni magadon. Megértelek, én is így voltam vele. Nálam a tapasztalatok hozták meg a kívánt ÁTTÖRÉST. Amikor érzések, érzetek szintjén érkezett meg az, amiről addig csak a szavak szóltak. Nekem ezt adta a szomatodráma. Hogy neked mit, azt a SAJÁT TAPASZTALATOD fogja megmutatni. (Móni)

Lehet, hogy furcsának találod elsőre, hogy a tested a betegségeiddel, tüneteiddel üzen neked. Három év és számos saját játék tapasztalata alapján mondhatom, hogy így van. Érdemes kíváncsian oda fordulni hozzá, hogy mire hívja a figyelmedet. Arra biztatlak, hogy hallgass a tested üzeneteire és mi segítünk kapcsoltba kerülni vele! S ehhez nincs is szükséged másra, mint a gyermeki kíváncsiságodra és nyitottságodra, s mi ott leszünk veled, hogy együtt lefordíthassuk a kapott „tartalmaidat”. (Zsuzsi)

A páros és közös gyakorlatokban, játékokban élmény szintjén megtapasztalhatod, hogy milyen a kapcsolatod a testeddel. Ízelítőt kaphatsz abból, hogy életed eseményei, emlékei, hozzátartozóidhoz való viszonyod milyen hatást gyakorolnak a hétköznapjaidra, hogyan befolyásolják a reakcióidat, érzelmi állapotodat. Mindezek milyen kölcsönhatásban vannak tested jelzéseivel és mit tudsz ezzel kezdeni a JÓL LÉTed érdekében.

AMI MÉG KIDERÜLHET

 

  • Még te is tudsz játszani :),
  • működik az intuíciód,
  • lehet testi szintről indulva egy konkrét, számodra fontos élethelyzetbe csöppenni,
  • hogyan lehet akár egy ekcémából az anyukád, az apukád, a férjed vagy a gyereked stb.,
  • bár különbözőek vagyunk, mégis VAN közös bennünk és összeérhetnek a történeteink.

A SZOMATODRÁMA egyszerű, könnyen átadható és elsajátítható önismereti módszer.

A csoportos játékokban testünk jelzéseit, szerveinket, testrészeinket, érzéseinket a játékostársak személyesítik meg. Segítségükkel életre kel a belső világunk a szőnyegen, megteremtve a lehetőségét annak, hogy ott kapcsolatba lépjünk életünk szereplőivel, és elindulhasson a kívánt változás.

Egy játékban legtöbbször 5-6 fő vesz részt a játékvezetővel együtt. Minden résztvevő hozhat egy témát (betegség, testi tünet, problémás élethelyzet). Akinek a témájával játszunk, ő lesz a Főszereplő, a többiek az általa kiosztott szerepeket személyesítik meg. Tapasztalatunk szerint minden játék a mi játékunk is, ezért a szerepek is fontos élményekkel gazdagíthatnak.

Technikai információk:

  • kérünk, érkezz időben és maradj velünk a program végéig,
  • a játékok között megegyezés szerint rövid szüneteket tartunk,
  • kényelmes ruhában érdemes érkezni, amiben szabadon tudsz mozogni,
  • hozz magaddal melegebb zoknit vagy benti, puha cipőt.

Fontos!

A módszer nem gyógyszer és nem helyettesíti az orvosi ellátást. A lelki háttér felderítése és a hatékony önismereti tevékenység a személyiségünk fejlődése, közérzetünk és kapcsolataink javulása mellett a szervezetünk öngyógyító folyamatainak beindulásában nyújthat támogatást.

 

Ha már van szomatodrámás élményed, akkor is jöhetsz! :)

 

Várunk szeretettel:

Móni és Zsuzsi

szomatodráma játékvezetők

 

További információ és jelentkezés:

Anucz Mónika                         Szilágyi Zsuzsi

anuczm--.at.--gmail.com                             zsuzsa.szilagyi80--.at.--gmail.com

+36 30 221 5264                                +36 20 936 8165