Jóga - gerincjóga  

 

Kezdés: január 7. hétfő

 

hétfő   18:30-20:00  

péntek 11:30-13:00

 

Máté Erikának hívnak, rendi nevem Szammavatí.

Már mielőtt jógával kezdtem volna foglalkozni, erősen vonzott Kelet szelleme; 1997-ben egy hónapig csavarogtam India és Nepál tájain. A hindu és buddhista tradíció vonzáskörén keresztül jutottam el a jógához. Mesterem, Lílávadzsra dr. Pressing Lajos a Magyarországi Árya Maitréya Mandala Rend (közkeletűbb nevén Buddhista Misszió) vonalhordozó mestere a jógát a vadzsrajána (gyémánt út) buddhizmus szellemének megfelelően, tantrikus szemléletben adta át nekem, s magam is ezt a vonalat követem. Ez elsősorban akadályaink úttá tételében ragadható meg, s célja a tiszta és teljes jelenlét kiterjesztése a hétköznapi tevékenységekre, a mindennapi lét transzcendensebb irányba való transzformálása. A jóga gyakorlata nem pusztán az egészség és a fizikai jóllét szolgálatába állított testgyakorlás, hanem egy olyan út, amely egy magasabb rendű élet és szemlélet csarnokához vezet: legbensőbb önmagunkhoz visz közelebb. Szeretettel várom tehát azokat, akik vállalkoznak egy ilyen utazásra.

A hétfői gerincjóga órán elsősorban a gerinc, mint testünk tartópillérének egész-ségén dolgozunk; az óra középpontjában ennek megfelelően a gerincet erősítő és rugalmassá tevő gyakorlatok állnak.

A péntek délelőtti jógaóra chi-kung gyakorlatai az egész testet átmozgatják, oldják a mindennapi stressz okozta feszültségeket.