Jóga - gerincjóga  

 

hétfő   18:30-20:00  

péntek 11:30-13:00

 

Máté Erikának hívnak, rendi nevem Szammavatí.

Már mielőtt jógával kezdtem volna foglalkozni, erősen vonzott Kelet szelleme; 1997-ben egy hónapig csavarogtam India és Nepál tájain. A hindu és buddhista tradíció vonzáskörén keresztül jutottam el a jógához. Mesterem, Lílávadzsra dr. Pressing Lajos a Magyarországi Árya Maitréya Mandala Rend (közkeletűbb nevén Buddhista Misszió) vonalhordozó mestere a jógát a vadzsrajána (gyémánt út) buddhizmus szellemének megfelelően, tantrikus szemléletben adta át nekem, s magam is ezt a vonalat követem. Ez elsősorban akadályaink úttá tételében ragadható meg, s célja a tiszta és teljes jelenlét kiterjesztése a hétköznapi tevékenységekre, a mindennapi lét transzcendensebb irányba való transzformálása. A jóga gyakorlata nem pusztán az egészség és a fizikai jóllét szolgálatába állított testgyakorlás, hanem egy olyan út, amely egy magasabb rendű élet és szemlélet csarnokához vezet: legbensőbb önmagunkhoz visz közelebb. Szeretettel várom tehát azokat, akik vállalkoznak egy ilyen utazásra.

A hétfői gerincjóga órán elsősorban a gerinc, mint testünk tartópillérének egész-ségén dolgozunk; az óra középpontjában ennek megfelelően a gerincet erősítő és rugalmassá tevő gyakorlatok állnak.

A péntek délelőtti jógaóra chi-kung gyakorlatai az egész testet átmozgatják, oldják a mindennapi stressz okozta feszültségeket. 

 

Jógaműhely

A bolygók a jegyekben egy asztrológiai képletben arról mesélnek, milyenek vagyunk belülről, milyen erők működnek bennünk.

Az asztrológiai jógaműhely keretében SZEMÉLYRE SZABOTTAN megnézzük, mik az erősségeink és gyengeségeink, s ennek megfelelően jógagyakorlásunkban mit kell erősítenünk, mire érdemes a hangsúlyt fektetnünk.

A műhely első felében feltérképezzük saját képletünk alapján, hogy milyen ELEMI DINAMIKÁval születtünk, azaz, mely elemek és minőségek hangsúlyosak bennünk, s melyek azok, melyekből hiányt szenvedünk. A szünet után pedig végigvesszük a gyakorlatban is, melyek a FÖLD, VÍZ, TŰZ, LEVEGŐ TECHNIKÁK a jógában.

A téma előzetes bejelentkezést és megbeszélést igényel, hogy kézhez tudd kapni a műhelyen a születési képleted, amellyel dolgozunk majd!