Jin jóga - Sőtér Saroltával

csütörtökönként 11-12:30h

Jin jóga
A felgyorsult és túlzott információ áradattal terhelt világban mind a test, mind a lélek szomjazza a békét és a nyugalmat - szeretnénk megpihenni és ellazulni.
Ehhez teremt kiváló lehetőséget a jin jóga, melynek alapja a kínai meridián rendszer. 
Az alkalmazott ászanák statikus kitartása  igazi gyógyír a befeszült izomzatnak, de táplálja az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat is. 
A jin jóga gyakorlása lehetőséget teremt az érzelmi blokkok oldására is, amely egyenes út a mentális egészség megteremtésére. 
Minden alkalomnak meghatározott fókuszt adunk, így minden foglalkozás újabb és újabb lehetőség az önismeret mélyítésére.
 
                                                                                      
2008 óta tanítok test-tudatos mozgásformákat (Pilates, Nia), melyhez 2020-ban kapcsolódott a jin jóga.  
A test egészségre és megújulásra programozott, így nagyon fontosnak tartom, hogy olyan technikákkal támogassuk meg, amely segíti a működésben. 
 
Sőtér Sarolta

 Csöppnyi Csoda Jóga - Juhász Dórival

                                                      

Köszöntelek a Csöppnyi Csoda Jóga világában!

 

Már egészen kislány koromban tudtam, hogy ha „nagy leszek” gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Nagyon sokáig tanári pályára készültem, de hamar rájöttem, hogy az egészen pici csöppségek mellett szeretném elkötelezni magam és hivatásommá vált, hogy segítsem őket a testi-lelki fejlődésükben. Így az ezt megalapozó tanulmányaimat Egerben végeztem, csecsemő- és kisgyermeknevelőként szereztem diplomát 2016-ban. Egy rövid ideig Spanyolországban dolgoztam és ott nyertem először bepillantást a gyerekjóga világába.

 

Majd 2020-ban rátaláltam a Sarasvati Oktatási Központ képzéseire. Először gyerekjóga oktató lettem, azóta jó néhány órán túl vagyok már és hatalmas öröm látni számomra, hogy mennyi mindent ad a jóga már az egészen pici gyermekek számára is, és ezeket hogyan építik be a mindennapjaikba. Ekkor éreztem, hogy többet szeretnék adni, az a személy szeretnék lenni, aki már a kezdetektől jelen van, aki segít nyugodt légkört teremtve a kismamáknak a testi és lelki egyensúly megtalálásában és már a pocakban lévő baba és mama közötti szorosabb lelki kapcsolat kialakításában. Emiatt lettem kismama és baba-mama jógaoktató, így lehetőségem nyílik egy Csöppnyi Csoda növekedését végig kísérni a várandósságtól akár egészen gyermekkorig.

 

Juhász Dóra

Jógaoktató

 

Elérhetőség:

facebook.hu/csoppnyicsodajoga

e-mail: csoppnyicsodajoga--.at.--gmail.com

 

 

Kismama jóga

A kismama jóga segít abban, hogy a babavárás a lehető legkiegyensúlyozottabban teljen. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is felkészíti a kismamát a várandósságra és a szülésre. Olyan örömteli és könnyed mozgásforma mely a babavárás alatt kifejezetten összpontosít azokra a területekre, amelyek fizikailag a leginkább igénybe vannak véve a várandósság alatt: medence, gátizom, hát, derék és keresztcsont Pozitív, nyugodt légkört teremtve segíti a kismamát a pocakban lévő babára hangolódni.

Időpont: kedd 17:30

 

Baba-mama jóga

A várandósság és a baba megszületése sok változást hoz egy nő életébe. A baba-mama jóga kiváló lehetőség az anyukáknak arra, hogy kimozduljanak, relaxáljanak és a mozgás örömét átéljék a babájukkal együtt. Míg a baba számára ez az egész egy mókás foglalkozás, amely segíti az idegrendszeri, értelmi és mozgásfejlődését, egyben az anyának segít a szülés utáni regenerációban. A közös gyakorlatok és az egymásra hangolódás segít a mama és a baba között lévő kötődést tovább mélyíteni. A babák számára így a mozgás a hétköznapok, majd az életük részévé válik.

Időpont: kisbabás – csütörtök 15:00

nagybabás – csütörtök 16:15

 

Gyerekjóga

A gyerekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát átszövi a mese és a játékosság. A jóga által a gyermekek részesei lesznek egy varázslatos mesevilágnak, amelyben mozgás- és hangutánzással, énekléssel és mondókákkal sajátítják el a jóga alapjait. A rendszeres gyerekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyerekek egészséges életét: segítik a koncentrációt, a stressz kezelését, fejlesztik a helyes légzéstechnikát és testtartást.

Időpont: csütörtök 17:30