Szirmák Ildikó

Szirmák Ildikó
Szakterületeim:
  • Hellinger-féle családállítás
  • Mental-Terapia

 

 

„Aludtam, és azt álmodtam: az élet öröm.
Felébredtem, és azt láttam: az élet kötelesség.
Dolgoztam, és azt láttam: a kötelesség öröm.”

 

Rabindranath Tagore

 

 

A transzperszonális hozzáállás lényege, hogy megszűnik az alá- és fölérendeltség a támogatást kérő és a segítő személy között. Klienseim már a kezdetektől egyenrangú, ember-ember kapcsolatban tapasztalhatják meg az önismeret nehéz, egyben felemelő folyamatát.

Én magam is megannyi feladatot kapok az élettől, melyeket igyekszem felelősen és az érzelmeimet felvállalva megoldani. Ember vagyok, az ember-lét minden örömével és bánatával.

A tudatosság olyan fokáig tudom segíteni a hozzám fordulókat, amilyen szinten én is épp tartok. Ez még inkább arra inspirál, hogy igyekezzek önmagamat is olyan őszinteséggel fejleszteni, mint ahogyan az a foglalkozásaimon is történik.

Hiszek a Szabad akaratban. Hiszem, hogy bármikor – még a legnehezebb helyzetben is, sőt akkor igazán -, van döntési lehetőségünk. Erre szeretném ráébreszteni az embereket, akik eddig talán múltjuk és a nehéz körülmények áldozataiként élték eddigi életüket. A krízishelyzet abba az irányba terel bennünket, hogy végre kilépjünk komfortzónánkból, gondolkodási sémáinkból. A lelket és a testet egyaránt megmozgató, élményen-megtapasztaláson alapuló módszerek a megszokottól eltérő érzékelési és megértési szinteket nyitnak meg. Ehhez a folyamathoz nyújtok szívesen kíséretet.

Transzperszonális pszichológiai terapeutaként (Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1654; Program-akkreditációs lajstromszám: PL-1754; Nyilvántartási szám: 01-0779-05) az öt év során megszerzett tudás elmélyítésére – a sokéves gyakorlati munka mellett is – igyekszem folyamatosan új képzéseken részt venni. Így találkoztam a hellingeri Családállítás módszerével, illetve a Rebirthing-légzés csodálatos technikájával.

A kliensekkel folytatott közös munkákat átszövi a spirituális szemlélet, hiszen minden önfejlesztő technika célja végeredményben a sorsunkkal való megbékélés, és életünk valódi értelmének megtalálása.

 

Szakterületek:

  • egyéni feltáró beszélgetések – transzperszonális módszerek
  • egyéni rebirthing-légzés
  • csoportos hellingeri családállítás
  • csoportos születés-tréning
  • csoportos transzlégzés

 

 Szirmák Ildikó 

                       

 

« Vissza