Shiatsu

Előzetes időpont- egyeztetéssel - Bartel Judit

A Shiatsu a kínai meridián rendszer alapján kialakult ősi japán gyógymód, az Anma továbbfejlesztett változata, neve magyarul ujj-nyomást jelent. A hagyományos kínai orvoslás szerint testünket a Csi (vagy Ki) áramlása működteti, amely a különböző szervekhez kapcsolódó energiahálózaton, a meridián rendszeren keresztül kering. Ennek az energiának a diszharmonikus működése megbetegítheti testünket, kihat szellemi, lelki állapotunkra. Természetesen fordítva is igaz a folyamat: stresszes, ingerült, depressziós hangulatunk felborítja energiarendszerünk egyensúlyát, amely végső soron gátolja testünk egészséges működését. A Shiatsu gyengéd és lágy érintéssel, pont- és tenyérnyomásokkal elvezeti az energiatöbbletet, a gyenge, kimerült területet tonizálja, feltölti energiával, oldja a blokkokat. A shiatsu nyugati elterjedése során találkozott a oszteopátiával, így ma már  a kezelések részévé váltak a lágy korrekciós technikák is. Ennek köszönhetően csigolyaelmozdulások, a medence elbillenéseit és hatékonyan javíthatjuk shiatsuval. Harmonizálja a testet és a lelket, mozgásszervi és idegi eredetű problémáknál egyaránt ajánlott. A kezelés könnyű ruhában, puha, kényelmes matracon történik.


 

SHIATSU KISMAMÁKNAK!

A SHIATSU lágy és gyengéd érintéssel támogatja a várandósság kibontakozását, kiteljesedését, erősíti a kismama lelki nyugalmát, magabiztosságát.

Enyhíti a testi változással járó nehézségeket mindhárom trimeszter során, úgy mint émelygés, derékfájdalmak, vagy egyéb mozgásszervi problémák.

Segíti a babával való harmonikus kapcsolatot az első pillanattól!

A Shiatsu (siacu) hatékonyan segíti a kismamákat a várandósság kilenc hónapja alatt.  Támogatja az energetikai rendszert, így hozzájárul az anyuka és a magzat jó közérzetéhez. Segíti a babával való harmonikus kapcsolatot az első pillanattól kezdve. Enyhíti a kismamák testi változásával felmerülő nehézségeket mindhárom trimeszter során (pl. émelygés, derékfájdalmak, vagy egyéb mozgásszervi problémák). A várandóssággal kezdődő új életszakasz minden téren változásokat hoz a nő életében. A shiatsu lágy és gyengéd érintéssel támogatja ennek a különleges állapotnak a kibontakozását, kiteljesedését, erősítve a kismama lelki nyugalmát, magabiztosságát.

A kezelés könnyű ruhában, puha, kényelmes matracon történik.


 

BABA SHIATSU

 Karin Wernicke németországi gyermek-gyógytornász és shiatsu terapeuta ötvözte a keleti meridián rendszeren nyugvó terápiát a nyugati csecsemő- és gyermekfejlesztési modellel. Ebből a „házasságból” született a Baba Shiatsu.

 Segíti a babák mozgásfejődését újszülött kortól kezdve 18 hónapos korig és támogatja az egyes fejlődési szakaszok - közép megtalálása, fordulás, mászás – kialakulását.

Emellett segíti a babák táplakozási, emésztési problémáit, nyugtató, kiegyensúlyozó hatással bír, és javítja kapcsolatteremő képességüket.

 Miután az anyukák is megtapasztalták a shiatsu érintést, megtanulják, hogy kezeljék a babákat otthon, akár minden este!


 Shiatsu alaptanfolyam

Szeretettel várom azoknak a jelentkezését, akik szeretnék megtanulni ennek a gyengéd masszázsnak az alapjait.

 A tanfolyam során elsajátítunk egy teljes, egész testet érintő kezelést, amelyet remekül lehet alkalmazni családtagok és barátok körében!

A tanfolyamokat rugalmasan, egy hétvége alatt, vagy 4x félnap alatt lehet elvégezni, megbeszélés szerint.

 

Sok gyakorlás lesz, mert a tanfolyam alapja a gyakorlat, így sok kezelést kapunk és adunk. Az érintések tanulása ugyanakkor kiváló önismereti lehetőség is. Sok mindent megtudunk a saját testünkről, a jelzéseiről, és arról, hogy hogyan oldjuk fel blokkjainkat, ezáltal hogyan váljuk nyitottabbá külvilág felé. A hétvége után készségszinten beépül a kezelés.

 A tananyag tartalmaz elméletet – ez a taoizmus, ami a shiatsu hatásmechanizmusát megérteti, és mozgunk is: megismerjük a Do in-t - a meridiánok harmonizálásának tornáját - jellegzetessége, hogy egyáltalán nem önkínzó jellegű, sőt, ellenkezőleg - nagyon kellemes végezni.

A csoportok barátságosak, kis létszámúak.

Továbbtanulási szándék esetén a tanfolyami végzettséget a shiatsu iskolák elfogadják.  

A tanfolyam ára: 27.000.-Ft amely tartalmazza a Nemzetközi Shiatsu Iskola jegyzetét.

Szeretettel várom az érdeklődőket!

 

Bartel Judit