Csikung Tamással

 keddenként 18:30-20h 

A csikungot több mint 5000 évvel ezelőtt Sámánok kezdték alkalmazni Földünk legősibb kultúrája, a mai Kína területén. Töretlen átadási vonalakon hagyományozódott át a mai korba.

 A Csí az a kozmikus erő, ami mindennek életet ad.  Minden egyes kultúrában más neve van ennek az esszenciának: Csí, Ki, Prána, Szentlélek, Lung, Mana …

 A csikung gyakorlatok képesek az emberben egyensúlyba hozni ezt az esszenciális életenergiát, a Csí-t.  A helyreállt életenergia hatására feloldódnak testi, érzelmi blokkok és megszűnnek betegségek.

 Sokféle csikung stílus létezik.  Több csikung stílust tanultam és gyakoroltam.  Mindegyikben nagy erő és potenciál rejlik.  A kínai állam által 2010-ben készített felmérés szerint gyógyításra a Zhineng Qigong, ejtsd: Zsineng Csikung a leghatásosabb.  Kínai és magyar orvosoktól és tanítóktól tanultam a Zsineng Csikungot.  Én ezt tanítom és gyakorlom.

 A Csí-t, vagy japánul Ki-t használja az összes harcművészet is.  A Csí tudatos használata alkalmas a testi erő fokozására, a szellemi erő összpontosítására, nagyon sok gyakorlással lelki betegségek gyógyítására és még több gyakorlással egy állapot elérésére, amit a kínai tanítóim úgy hívnak. „Megtudja az ember, hogy ki ő valójában.”

 A következő harcművészetekben, amiket gyakoroltam, ugyancsak megtapasztaltam a Csí lehetőségeit:

Aikido – a nevében szereplő „Ki”, az egészen pontosan a Ki-t, vagy Csí-t jeleni

Kyudo – Japán íjászat

Hokushin Ittô-ryû – Japán kard

 10 évig gyakoroltam Zen-t, ami nagy mértékben kapcsolódik, illetve segíti a csikung gyakorlását, és az ehhez szükséges elmélyülést.  Ezen kívül volt szerencsém beavatást nyerni a Zen egy különleges művészetébe, az Ikebana-ba.

 

Jelentkezem