1. Jin jóga - Sőtér Saroltával

Várhatóan februártól, csütörtökönként 11-12:30h

Jin jóga
A felgyorsult és túlzott információ áradattal terhelt világban mind a test, mind a lélek szomjazza a békét és a nyugalmat - szeretnénk megpihenni és ellazulni.
Ehhez teremt kiváló lehetőséget a jin jóga, melynek alapja a kínai meridián rendszer. 
Az alkalmazott ászanák statikus kitartása  igazi gyógyír a befeszült izomzatnak, de táplálja az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat is. 
A jin jóga gyakorlása lehetőséget teremt az érzelmi blokkok oldására is, amely egyenes út a mentális egészség megteremtésére. 
Minden alkalomnak meghatározott fókuszt adunk, így minden foglalkozás újabb és újabb lehetőség az önismeret mélyítésére.
 
                                                                                      
2008 óta tanítok test-tudatos mozgásformákat (Pilates, Nia), melyhez 2020-ban kapcsolódott a jin jóga.  
A test egészségre és megújulásra programozott, így nagyon fontosnak tartom, hogy olyan technikákkal támogassuk meg, amely segíti a működésben. 
 
Sőtér Sarolta

 


2. Alita ásvány ékszer és kreatív műhely

 

 

   Két szerelem van az életemben.
   Egyik az ásványok, bármi, ami ezzel kapcsolatos, a másik a kreatív énem kiaknázása.

   Ásványokkal 7-8 éve kezdtem el foglalkozni, egy betegség kapcsán kerestem alternatív gyógymódot, így jutottam el az ásványok       világába.

   Az eltelt évek alatt lett nekem egy „bibliám”, én így hívom azt a rengeteg információt, amit összegyűjtöttem.
   Ékszereket már rendelésre is készítek.

   A kreatív oldalamhoz pedig hozzá tartozik a decoupage technikával készített tárgyak, illetve a szezonális asztaldíszek, kopogtatók,     otthoni dekorációk készítése.

   Egyéni és csoportos foglalkozásokat is tartok, igénynek megfelelően!  
   Jelentkezni: info--.at.--alita.hu –n tudsz.

   Várok mindenkit szeretettel: Tóthné Ildikó

 

       


 3. HANGFÜRDŐ TIBETI ZENGŐTÁLAKKAL - Bencsik Csaba Gergely vezetésével

2022. február11. péntek 17:30-19:00h

 

 

A több mint 5000 éves Tibeti Hangtálak harmóniát teremtenek test és lélek közt, de jóval többet tudnak ennél.

Aki megismerkedik velük, azt elbűvölő, varázslatos világba repítik, a  rezgések Univerzumába.

Gyere és burkolózz be a gondoskodás és szeretet fonalából szőtt hangtakaróba!              

Hozd el a gondjaidat s közösen szélnek eresztjük őket.

A program az alábbiak esetén nem javasolt: várandós állapot, pszichiátriai kezelés esetén, szívritmus szabályzóval

rendelkezőknek  és epilepsziásoknak.
A Hangfürdő előtt és után egy nappal alkohol fogyasztása nem ajánlott.

A foglalkozás 90 perces.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges. 

Mindenkit várok Szeretettel!

 Bencsik Csaba Gergely (BALLA- és Trikaya T.H.T.) hangterapeuta.

 

Jin jóga - Sőtér Saroltával

Várhatóan februártól, csütörtökönként 11-12:30h

Jin jóga
A felgyorsult és túlzott információ áradattal terhelt világban mind a test, mind a lélek szomjazza a békét és a nyugalmat - szeretnénk megpihenni és ellazulni.
Ehhez teremt kiváló lehetőséget a jin jóga, melynek alapja a kínai meridián rendszer. 
Az alkalmazott ászanák statikus kitartása  igazi gyógyír a befeszült izomzatnak, de táplálja az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat is. 
A jin jóga gyakorlása lehetőséget teremt az érzelmi blokkok oldására is, amely egyenes út a mentális egészség megteremtésére. 
Minden alkalomnak meghatározott fókuszt adunk, így minden foglalkozás újabb és újabb lehetőség az önismeret mélyítésére.
 
                                                                                      
2008 óta tanítok test-tudatos mozgásformákat (Pilates, Nia), melyhez 2020-ban kapcsolódott a jin jóga.  
A test egészségre és megújulásra programozott, így nagyon fontosnak tartom, hogy olyan technikákkal támogassuk meg, amely segíti a működésben. 
 
Sőtér Sarolta

 4Csöppnyi Csoda Jóga - Juhász Dórival

                                                      

Köszöntelek a Csöppnyi Csoda Jóga világában!

 

Már egészen kislány koromban tudtam, hogy ha „nagy leszek” gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Nagyon sokáig tanári pályára készültem, de hamar rájöttem, hogy az egészen pici csöppségek mellett szeretném elkötelezni magam és hivatásommá vált, hogy segítsem őket a testi-lelki fejlődésükben. Így az ezt megalapozó tanulmányaimat Egerben végeztem, csecsemő- és kisgyermeknevelőként szereztem diplomát 2016-ban. Egy rövid ideig Spanyolországban dolgoztam és ott nyertem először bepillantást a gyerekjóga világába.

 

Majd 2020-ban rátaláltam a Sarasvati Oktatási Központ képzéseire. Először gyerekjóga oktató lettem, azóta jó néhány órán túl vagyok már és hatalmas öröm látni számomra, hogy mennyi mindent ad a jóga már az egészen pici gyermekek számára is, és ezeket hogyan építik be a mindennapjaikba. Ekkor éreztem, hogy többet szeretnék adni, az a személy szeretnék lenni, aki már a kezdetektől jelen van, aki segít nyugodt légkört teremtve a kismamáknak a testi és lelki egyensúly megtalálásában és már a pocakban lévő baba és mama közötti szorosabb lelki kapcsolat kialakításában. Emiatt lettem kismama és baba-mama jógaoktató, így lehetőségem nyílik egy Csöppnyi Csoda növekedését végig kísérni a várandósságtól akár egészen gyermekkorig.

 

Juhász Dóra

Jógaoktató

 

Elérhetőség:

facebook.hu/csoppnyicsodajoga

e-mail: csoppnyicsodajoga--.at.--gmail.com

 

 

Kismama jóga

A kismama jóga segít abban, hogy a babavárás a lehető legkiegyensúlyozottabban teljen. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is felkészíti a kismamát a várandósságra és a szülésre. Olyan örömteli és könnyed mozgásforma mely a babavárás alatt kifejezetten összpontosít azokra a területekre, amelyek fizikailag a leginkább igénybe vannak véve a várandósság alatt: medence, gátizom, hát, derék és keresztcsont Pozitív, nyugodt légkört teremtve segíti a kismamát a pocakban lévő babára hangolódni.

Időpont: kedd 17:30

 

Baba-mama jóga

A várandósság és a baba megszületése sok változást hoz egy nő életébe. A baba-mama jóga kiváló lehetőség az anyukáknak arra, hogy kimozduljanak, relaxáljanak és a mozgás örömét átéljék a babájukkal együtt. Míg a baba számára ez az egész egy mókás foglalkozás, amely segíti az idegrendszeri, értelmi és mozgásfejlődését, egyben az anyának segít a szülés utáni regenerációban. A közös gyakorlatok és az egymásra hangolódás segít a mama és a baba között lévő kötődést tovább mélyíteni. A babák számára így a mozgás a hétköznapok, majd az életük részévé válik.

Időpont: kisbabás – csütörtök 15:00

nagybabás – csütörtök 16:15

 

Gyerekjóga

A gyerekjóga egy olyan érzelemközpontú mozgásforma, amelynek minden egyes pillanatát átszövi a mese és a játékosság. A jóga által a gyermekek részesei lesznek egy varázslatos mesevilágnak, amelyben mozgás- és hangutánzással, énekléssel és mondókákkal sajátítják el a jóga alapjait. A rendszeres gyerekjóga foglalkozások testi, lelki és szellemi szinten egyaránt megalapozzák a gyerekek egészséges életét: segítik a koncentrációt, a stressz kezelését, fejlesztik a helyes légzéstechnikát és testtartást.

Időpont: csütörtök 17:30

 


5. Vaszati - Indiai térrendezés/építészeti hagyomány

Előzetes időpont-egyeztetéssel - Lelesz Csilla

 
A Vaszati a védikus építészet és térrendezés tudománya, több, mint 5000 éve létezik.
 
Az élet változásait, sorsunk fordulatait a természet finom szintű törvényei, finom energetikája befolyásolja,
ezért a természetes környezethez és annak törvényeihez való megfelelő alkalmazkodás minden élőlény érdeke.
Ilyen pl. a Föld mágneses mezője, a Föld és a Nap finomszerkezeti energiája, a Nap és a Hold pályái, valamint a gravitáció.
Ezek a hatások mind-mind érzékelhetők otthonainkban, munkahelyünkön, ezáltal befolyásolhatják egészségünket, párkapcsolatainkat, jólétünket is.
A minket körülvevő tereket tekinthetjük akár olyan energiamezőnek is, amely hat az emberi test bioenergia mezejére.
A Vaszati egy olyan építészeti hagyomány, amelynek fő célja az, hogy harmóniát teremtsen az ember, a természet és az épület között.
A modern nyugati építészet a belső terek kialakítása során a látszólagos kényelmet helyezi előtérbe,
míg a védikus építészet az esetleges ártó környezeti hatásokkal szembeni védelmet, valamint az olyan légkör megteremtését, amely kedvez a lelki tökéletességre irányuló törekvéseknek, és elégedettséget hoz az ember életébe.
Amikor a szervezetben lejátszódó biokémiai reakciók rendellenessé válnak, az ember rosszul érzi magát, és könnyen megbetegszik.
Amennyiben a térbeli energia természeti törvényeit megsértjük, akkor ezzel a krónikus betegségek létrejöttét idézzük elő.
Nagyon kevesen feltételezik azt, hogy a lakásban nem megfelelő az energia áramlása, mivel a konyha, a fürdő, a mosdó nem a megfelelő irányban helyezkednek el, így az elemek, helyiségek nem tudnak jól funkcionálni.
Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jobbá, sikeresebbé és boldogabbá tegye az életét a Vaszati elveinek környezetében való alkalmazásában.  
A mi otthonaink, mivel többnyire szabálytalan formájúak, megkívánják az indiai térrendezés által alkalmazott ún. YANTRÁK energiáit.
Ezeknek a színes, négyzet alakú lapocskáknak megfelelő elhelyezésével tud segíteni a Vaszati.
Ahol a térben energetikai hiány keletkezik, ott azt pótolni lehet. A Vaszati építészet pedig a harmónia tudománya,
tehát azon alapul, hogy felismerjük-e az otthonainkat alkotó elemek, bolygók kapcsolatát,
és megértjük-e azokat a törvényszerűségeket, amelyek alapján létrejött és működik: VA: energetika  SZA: információ TI: geometria.
Ha ezeket ismerjük, alkalmazzuk, akkor harmóniába kerülünk az Univerzummal és ezáltal könnyebben tudunk haladni az utunkon.
Amennyiben összhangban élünk a természettel, megnyithatjuk a kapukat egy jobb, boldogabb élet lehetősége felé.
 
 

 

A Védikus építészet, ugyan arról a tőről fakad, mint az Ájurvéda, a Védikus korszak gyógyító és egészség megőrző rendszere.

Így pont úgy, ahogy az Ájurvédikus gyógyászatban a szervezetünk esetleges alul, vagy túl működéseit gyógynövények használatával, diétával, alkatunknak és problémáinknak megfelelő mozgással és a megfelelő kúrákkal korrigálhatjuk, úgy a Vasztu tudományában is korrigálhatjuk azokat a energetikai problémákat amelyek a lakásunk, házunk vagy irodánk építészetében jelentkezik.

A Vasztu Shásztra fő elképzelése az, hogy lakóterületeink alapjai legyenek szabályosak, az égtájaknak megfelelően helyezkedjék el és lehetőleg az Észak és a Kelet legyen nyitottabb, mint a déli és a nyugati égtájak. Ennek nagyjából az a lényege, hogy a Nap fénye a korai órákban egészséges és harmonikus hatású, de a délutáni fénye már inkább ártalmas.

De ezeken kívül talán még az a legfontosabb, hogy:

  • Észak-Keleten semmi esetre se legyen a mellékhelyiség,
  • a lakás közepe ne legyen terhelt, tartó falakkal és/vagy mélyedésekkel,
  • valamint az, hogy a Dél-nyugati sarok lehetőleg legyen derékszögű.

Ha pl. ezeken a területen eltérések vannak a lakásunk és a Vasztu építészet ajánlásai között, akkor tradicionálisan a szokás az, hogy ezeket az eltéréseket korrigálni szükséges.

Ennek a korrekciós eljárásnak az egyik és fő módja a Yantrák használata.A Yantrák mágikus ábrák, amelyeket az adott égtájaknál használhatunk, ha a lakóhelyünk, vagy munkahelyünk korrekcióra szorul.