1. Coaching és kommunikációfejlesztés Vanyovszki Máriával


Amikor változtatunk a szavainkon, az változást idéz elő a
gondolkodásunkban és a külső valóságunkban is.
Az önismeret fontos állomásának tartom, amikor tudatosan
kezdünk figyelni arra, hogyan kommunikálunk. Az általam
alkalmazott kommunikációfejlesztés lényege, hogy az
önmagunkkal való, belső kommunikációra is figyel. Nem akarja
megmondani a tutit, mit hogyan “kellene”, hanem egyéni
megoldásokkal haladunk előre. A jól bevált, coachos eszközök
használata közben reflektálunk a megfogalmazásokra is.
A szóhasználatunkra való odafigyeléssel hatékonyan
feltárhatóak egyéni, korlátozó hiedelmeink. Ezek nemcsak a
siker, hanem az önszeretet, az önkifejezés és az
önmegvalósítás útjában is állhatnak. A tudatos változtatással
javítjuk az önmagunkkal való kapcsolatunkat, fejlődik a
személyiségünk. Ezáltal leszünk egyre hatékonyabbak a
külvilágban, az emberi kapcsolatainkban is.
Rólam
Tizenöt évet töltöttem vállalati szférában, vezetőként. Hét évet
dolgoztam utána a média világában: tévériportokat, rádiós
interjúkat, nyomtatott magazin megjelenéseket egyaránt
készítettem.
Akkor váltottam a segítő munkára, amikor megéreztem, hogy az
életem átíró tragédiák feldolgozásával, a saját folyamataimmal
erre megértem.
Életvezetési vagy üzleti coach?
Magánéleti és vállalkozói ügyekkel egyaránt érkeznek hozzám
ügyfelek. Vallom ugyanis, hogy az életterületeink nem
választhatóak szét. Az ember a központ, és bármelyik
életszerepében vannak kérdései, azok összefüggésben vannak
az összes többivel.

A coaching minden élethelyzetben fejleszt. Képességeket,
személyiséget, kommunikációt, rezilienciát. Elmélyíti az
önismeretet, új rálátást nyújt az adottságainkra, a
lehetőségeinkre. Eszközöket és motivációt ad a változtatási
tervekhez, fejleszti a viselkedési repertoárt.
Amire mindezen túl nagy hangsúlyt fektetek, az a
kommunikáció mellett az önszeretet, a perspektívák bővítése és
az életörömök megélése.
Neked/Önnek miben segíthetek?


2. Nyílt nap - Fűszer spirál 

Ez alkalommal felavattuk a Fűszer spirált stúdiónk kertjében. Köszönjük szépen Eszterhás Emőke és Szécsi András áldozatos munkáját!


3. Sors Szandra vagyok, hathajóga-oktató.

 

Nagyon sokat köszönhetek a jógának testileg és lelkileg egyaránt. Türelemre tanít, segít a jelenben lenni, segít elfogadni, megérteni és elengedni. Ha kicsit is kibillenek az egyensúlyból, a gyakorlás vagy az oktatás mindig segít visszatérni. Alázatot, türelmet, higgadtságot tanultam, amióta oktatok. Illetve elfogadást. Önmagam és mások elfogadását.

Abból a sok jóból, egyensúlyból, harmóniából, pozitív életszemléletből, amit a jógától kaptam és kapok, szeretnék átadni a gyakorlóknak annyit, amennyit csak lehet.
Hatha jóga óra alatt átmozgatjuk az egész testet,különösen figyelve azon területekre,ahol a leginkább képes lerakódni a stressz, mint a nyak, váll, csípő. Az óra végét pedig egy hosszabb relaxációval zárjuk.

 


4. Gyermek Szomatodráma, a gyógyító játék - Szilágyi Zsuzsival és Kóka Izabellával

2015-ben együtt kezdtük el a Szomatodráma alapélményt, majd együtt haladtunk a játékvezetővé válás útján is. A gyermekekre való szakosodás ösvényét is kéz a kézben végeztük, s utunk azóta sem vált el egymástól. Mivel mindketten nagyon szeretünk a gyerekekkel foglalkozni, így most már második éve vagyunk megtalálhatóak itt, a Stúdióban a programjainkkal.

A gyermek SzomatoDráma programokon megkeressük az összefüggést a gyermek testében, viselkedésében és a lelkében zajló folyamatok között.

Teret kapnak a gyerekek arra, hogy kijátszák magukból a szorongást, beszélhessenek az érzéseikről, kapcsolatba kerülhessenek a testi tüneteikkel, s ezek által beindulhassanak öngyógyító folyamataik.

Hisszük, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen. Minden gyermek hordozza a saját és a környezete „témáját” is, melyek időről-időre testi tünetek, betegségek formájában hívhatják a figyelmünket. A testük üzen róluk és a környezetükről is.

Hihetetlen boldogsággal tölt el minket, hogy ma egyre több szülő nyitott arra, mi zajlik a gyermekében, s hisszük, hogy ez által arra is, mi zajlik bennük. A kettő ugyanis elválaszthatatlan.

Egy-egy foglalkozáson segítünk nekik megélni eredendő jóságukat, releváns érzelmeket mindazzal együtt, amit tartalmaznak. Segítünk rátalálni belső erejükre, amit visszahelyezve a külvilágba elő tudnak hívni egy-egy korábban megélt nehéz helyzetben.

A SzomatoDráma gyógyító játék egyszerre ad örömet és szabadít fel a nehéz, nyomasztó érzések alól. A fantázia és az őszinte rácsodálkozás, a spontaneitás csodálatos birodalmába repülünk vissza egy- egy alkalom során. A játék teret nyújt a tiszta és önfeledt boldogság megélésének és a belső gyógyulásoknak egyaránt.

A Gyermek SzomatoDráma játékos, önismereti és terápiás módszere segíti a gyerekek személyiségén belül feloldani és elsimítani az érzelmi feszültségeket és ezáltal egy boldogabb, felszabadult állapotot létrehozni, mert nekik csak arra van szükségük, hogy gyerekek legyenek!

Gyermek SzomatoDráma 6-12 éves korosztály számára.

Miben segít gyermekednek ez a program?

Fizikai panaszok, szorongásos tünetek, mint -tikkelés, körömrágás, hajtépés, dühkitörés, álmatlanság stb.- viselkedési zavarok, allergia, csoportba való beilleszkedés, tanulási nehézségek, stb…esetén.


 5. Alita ásvány ékszer és kreatív műhely

 

 

   Két szerelem van az életemben.
   Egyik az ásványok, bármi, ami ezzel kapcsolatos, a másik a kreatív énem kiaknázása.

   Ásványokkal 7-8 éve kezdtem el foglalkozni, egy betegség kapcsán kerestem alternatív gyógymódot, így jutottam el az ásványok       világába.

   Az eltelt évek alatt lett nekem egy „bibliám”, én így hívom azt a rengeteg információt, amit összegyűjtöttem.
   Ékszereket már rendelésre is készítek.

   A kreatív oldalamhoz pedig hozzá tartozik a decoupage technikával készített tárgyak, illetve a szezonális asztaldíszek, kopogtatók,     otthoni dekorációk készítése.

   Egyéni és csoportos foglalkozásokat is tartok, igénynek megfelelően!  
   Jelentkezni: info--.at.--alita.hu –n tudsz.

   Várok mindenkit szeretettel: Tóthné Ildikó

 

       

 


6. Vaszati - Indiai térrendezés/építészeti hagyomány

Előzetes időpont-egyeztetéssel - Lelesz Csilla

 
A Vaszati a védikus építészet és térrendezés tudománya, több, mint 5000 éve létezik.
 
Az élet változásait, sorsunk fordulatait a természet finom szintű törvényei, finom energetikája befolyásolja,
ezért a természetes környezethez és annak törvényeihez való megfelelő alkalmazkodás minden élőlény érdeke.
Ilyen pl. a Föld mágneses mezője, a Föld és a Nap finomszerkezeti energiája, a Nap és a Hold pályái, valamint a gravitáció.
Ezek a hatások mind-mind érzékelhetők otthonainkban, munkahelyünkön, ezáltal befolyásolhatják egészségünket, párkapcsolatainkat, jólétünket is.
A minket körülvevő tereket tekinthetjük akár olyan energiamezőnek is, amely hat az emberi test bioenergia mezejére.
A Vaszati egy olyan építészeti hagyomány, amelynek fő célja az, hogy harmóniát teremtsen az ember, a természet és az épület között.
A modern nyugati építészet a belső terek kialakítása során a látszólagos kényelmet helyezi előtérbe,
míg a védikus építészet az esetleges ártó környezeti hatásokkal szembeni védelmet, valamint az olyan légkör megteremtését, amely kedvez a lelki tökéletességre irányuló törekvéseknek, és elégedettséget hoz az ember életébe.
Amikor a szervezetben lejátszódó biokémiai reakciók rendellenessé válnak, az ember rosszul érzi magát, és könnyen megbetegszik.
Amennyiben a térbeli energia természeti törvényeit megsértjük, akkor ezzel a krónikus betegségek létrejöttét idézzük elő.
Nagyon kevesen feltételezik azt, hogy a lakásban nem megfelelő az energia áramlása, mivel a konyha, a fürdő, a mosdó nem a megfelelő irányban helyezkednek el, így az elemek, helyiségek nem tudnak jól funkcionálni.
Mindenkinek lehetősége van arra, hogy jobbá, sikeresebbé és boldogabbá tegye az életét a Vaszati elveinek környezetében való alkalmazásában.  
A mi otthonaink, mivel többnyire szabálytalan formájúak, megkívánják az indiai térrendezés által alkalmazott ún. YANTRÁK energiáit.
Ezeknek a színes, négyzet alakú lapocskáknak megfelelő elhelyezésével tud segíteni a Vaszati.
Ahol a térben energetikai hiány keletkezik, ott azt pótolni lehet. A Vaszati építészet pedig a harmónia tudománya,
tehát azon alapul, hogy felismerjük-e az otthonainkat alkotó elemek, bolygók kapcsolatát,
és megértjük-e azokat a törvényszerűségeket, amelyek alapján létrejött és működik: VA: energetika  SZA: információ TI: geometria.
Ha ezeket ismerjük, alkalmazzuk, akkor harmóniába kerülünk az Univerzummal és ezáltal könnyebben tudunk haladni az utunkon.
Amennyiben összhangban élünk a természettel, megnyithatjuk a kapukat egy jobb, boldogabb élet lehetősége felé.
 
 
 

 7. Lágler Zsófia: Érintésflow pároknak - Új utak egymáshoz Dance from within - Meditáció és szabadtánc, Belső erő workshop, Női kör - Kapcsolódj a benned lévő női erőhöz

 

Küldetésemnek tekintem az emberek segítését önismereti és spirituális útjukon, hiszen én magam is elköteleződve járom ezt az utat. Hivatásomként 2016 óta foglalkozom egyéni konzultációkkal és csoportfolyamatok vezetésével, fókuszba helyezve az önszeretet, intimitás, és férfi-női kapcsolódás témaköreit.

Hálás vagyok, hogy ilyen módon szolgálhatom a nagy Egészet, hogy együtt fejlődhetünk és tapasztalhatunk egy olyan térben, ahol a lélek mélységeivel és valódi önmagunkkal találkozhatunk.

A kifejezetten pároknak szervezett Érintésflow alkalmak során – melyek az Aura Krono Stúdióban havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre – a hozzánk ellátogató párok megismerhetnek olyan gyakorlatokat és technikákat, melyekkel új utakat találhatnak egymáshoz és a hétköznapok során is alkalmazhatnak. Ezek a találkozók a közös gyakorlásnak adnak teret, amikor a résztvevő párok csak egymásra figyelnek, félretéve a mindennapok tennivalóit, valódi jelenlétben kapcsolódva egymással.

Mindennek alapja egy nyugodt, meditatív jelenlét, amikor képesek vagyunk tisztán érzékelni önmagunkat és a másikat. A páros alkalmak és az egyéni résztvevőknek szóló különböző csoport foglalkozások is mind úgy vannak felépítve, hogy támogassák ebbe a nyugodt és ellazult tudatállapotba való megérkezést, melyben az esetleges nehéz érzelmek vagy megrekedt életenergiák is könnyedén oldódhatnak.

Az egyéni csoport folyamatokon várom szeretettel azokat a résztvevőket, akiket  hív önmaguk mélyebb megismerésének útja, az Érintésflow alkalmakon pedig azokat a párokat, akik szeretnének tenni kapcsolatuk fejlődéséért vagy megújulásáért.