Jin jóga - Sőtér Saroltával

csütörtökönként 11-12:30h

Jin jóga
A felgyorsult és túlzott információ áradattal terhelt világban mind a test, mind a lélek szomjazza a békét és a nyugalmat - szeretnénk megpihenni és ellazulni.
Ehhez teremt kiváló lehetőséget a jin jóga, melynek alapja a kínai meridián rendszer. 
Az alkalmazott ászanák statikus kitartása  igazi gyógyír a befeszült izomzatnak, de táplálja az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat is. 
A jin jóga gyakorlása lehetőséget teremt az érzelmi blokkok oldására is, amely egyenes út a mentális egészség megteremtésére. 
Minden alkalomnak meghatározott fókuszt adunk, így minden foglalkozás újabb és újabb lehetőség az önismeret mélyítésére.
 
Blokkoldó jin jóga:
 
hétfőnként 18-19:30h
 
A hétfői gyakorlásaink alkalmával olyan sorozatokon megyünk végig, melyek visszavezetnek minket ahhoz az ösztönös és mély tudáshoz, ami mindannyinkban ott van. Sejt szinten programozott a testünk a megújulásra és a gyógyulásra. Ehhez azonban meg kell tanulni összekapcsolódni a test bölcsességével. KINEK AJÁNLOTT? - Mindenkinek, aki túl sokat van fejben és sokat "agyal". - Mindenkinek, aki elveszítette a kapcsolatot a saját ritmusával és állandóan kimerült. - Mindenkinek, aki elveszítette a kapcsolatot a belső hangjával, a túlságosan hangos külső zajok (és hatások) miatt. - Mindenkinek, aki szeretne vállalni a felelősséget saját jól-létéért és csökkentené a külső környezeti hatások romboló hatását nem csak testi, de lelki és szellemi szinten is. - Mindenkinek, akinek fontos a saját és környezete testi és lelki egészsége. Az órákon egyszerű, mindenki számára kivitelezhető sorozatokkal dolgozunk majd, így bárki képes azokat fizikai szinten elvégezni. A jin jóga nem technikailag nehéz, hanem a hosszú évek alatt összegyűrődött szövetek kisimítása jelent komolyabb kihívást. Azonban a heti fókusz, a tanulás, illetve az oldódás lehetősége átsegít minket a fájdalmasabb részeken. Ajándékunk a test megkönnyebbült sóhaja lesz a 90 perc végén. A KÖVETKEZŐ SOROZATUNK: Mivel táplálom magam? 2023. december 4, 11, 18, valamint 2024. 01.08, 15. között a kínai 5 elem rendszerének mentén vesszük át azt, hogy milyen minőségekkel és hogyan tudjuk táplálni a fizikai, érzelmi és szellemi testünket. - Érintjük az étkezést, átvesszük az elemekhez tartozó alapanyagokat. - Átvesszük az érzelmeket, melyek az elemek kapcsán felmerülhetnek és megjelenhetnek a szerveink (később tünetek) szintjén is. Minden esetben megnézzük a végeket - a romboló érzelmek átalakításának lehetőségére is kitérünk. A BLOKKOLDÓ JIN JÓGÁRÓL: A blokkoldó jin jóga óra egy nagyon határozott, de kellemes nyújtó és lazító óra. Táplálja az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat, valamint megakadályozza az ízületek kiszáradását. Megtanít befelé figyelni és egy egészen mély és tudatos kapcsolatot hoz létre a testünkkel. A gyakorlás során a meridián rendszereken keresztül a szerveinket is "átmossuk", így nem csak a mozgásszervi, de a szervi szintű gyógyulásra, tisztulásra is megteremtjük a lehetőséget. A hosszan kitartott ászanákban van lehetőségünk arra, hogy a fizikai síkon elraktározott feszültségeket és feszességeket kioldjuk. Azonban, mivel a testünk "emlékszik" a történeteinkre, amikor valamit a sejtek szintjéről kioldunk, megtörténik az érzelmek és az ezeket fenntartó, visszatérő gondolatok kioldása is. A megértéssel megszületik az elfogadás és az elfogadással a béke. Az órák fókuszai finoman vezetik a figyelmet, így garantáltan nem lesz unalmas. Rengeteg felismerésre és "zsigeri" feloldódásra van lehetőségünk. Várlak szeretettel minden hétfőn az Aura Kronóban!
 
                                                                                      
2008 óta tanítok test-tudatos mozgásformákat (Pilates, Nia), melyhez 2020-ban kapcsolódott a jin jóga.  
A test egészségre és megújulásra programozott, így nagyon fontosnak tartom, hogy olyan technikákkal támogassuk meg, amely segíti a működésben. 
 
Sőtér Sarolta