Gyermek Szomatodráma, a gyógyító játék

2024. szeptember 14.
Gyermek Szomatodráma, a gyógyító játék

Szilágyi Zsuzsival és Kóka Izabellával

szeptember 14. szombat 9-12h és 14-17h

 

 

2015-ben együtt kezdtük el a Szomatodráma alapélményt, majd együtt haladtunk a játékvezetővé válás útján is. A gyermekekre való szakosodás ösvényét is kéz a kézben végeztük, s utunk azóta sem vált el egymástól. Mivel mindketten nagyon szeretünk a gyerekekkel foglalkozni, így most már második éve vagyunk megtalálhatóak itt, a Stúdióban a programjainkkal.

A gyermek SzomatoDráma programokon megkeressük az összefüggést a gyermek testében, viselkedésében és a lelkében zajló folyamatok között.

Teret kapnak a gyerekek arra, hogy kijátszák magukból a szorongást, beszélhessenek az érzéseikről, kapcsolatba kerülhessenek a testi tüneteikkel, s ezek által beindulhassanak öngyógyító folyamataik.

Hisszük, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen. Minden gyermek hordozza a saját és a környezete „témáját” is, melyek időről-időre testi tünetek, betegségek formájában hívhatják a figyelmünket. A testük üzen róluk és a környezetükről is.

Hihetetlen boldogsággal tölt el minket, hogy ma egyre több szülő nyitott arra, mi zajlik a gyermekében, s hisszük, hogy ez által arra is, mi zajlik bennük. A kettő ugyanis elválaszthatatlan.

Egy-egy foglalkozáson segítünk nekik megélni eredendő jóságukat, releváns érzelmeket mindazzal együtt, amit tartalmaznak. Segítünk rátalálni belső erejükre, amit visszahelyezve a külvilágba elő tudnak hívni egy-egy korábban megélt nehéz helyzetben.

A SzomatoDráma gyógyító játék egyszerre ad örömet és szabadít fel a nehéz, nyomasztó érzések alól. A fantázia és az őszinte rácsodálkozás, a spontaneitás csodálatos birodalmába repülünk vissza egy- egy alkalom során. A játék teret nyújt a tiszta és önfeledt boldogság megélésének és a belső gyógyulásoknak egyaránt.

A Gyermek SzomatoDráma játékos, önismereti és terápiás módszere segíti a gyerekek személyiségén belül feloldani és elsimítani az érzelmi feszültségeket és ezáltal egy boldogabb, felszabadult állapotot létrehozni, mert nekik csak arra van szükségük, hogy gyerekek legyenek!

Gyermek SzomatoDráma 6-12 éves korosztály számára.

Miben segít gyermekednek ez a program?

Fizikai panaszok, szorongásos tünetek, mint -tikkelés, körömrágás, hajtépés, dühkitörés, álmatlanság stb.- viselkedési zavarok, allergia, csoportba való beilleszkedés, tanulási nehézségek, stb…esetén.« Vissza