Shiatsu

Előzetes időpont- egyeztetéssel - Bartel Judit

A Shiatsu a kínai meridián rendszer alapján kialakult ősi japán gyógymód, az Anma továbbfejlesztett változata, neve magyarul ujj-nyomást jelent. A hagyományos kínai orvoslás szerint testünket a Csi (vagy Ki) áramlása működteti, amely a különböző szervekhez kapcsolódó energiahálózaton, a meridián rendszeren keresztül kering. Ennek az energiának a diszharmonikus működése megbetegítheti testünket, kihat szellemi, lelki állapotunkra. Természetesen fordítva is igaz a folyamat: stresszes, ingerült, depressziós hangulatunk felborítja energiarendszerünk egyensúlyát, amely végső soron gátolja testünk egészséges működését. A Shiatsu gyengéd és lágy érintéssel, pont- és tenyérnyomásokkal elvezeti az energiatöbbletet, a gyenge, kimerült területet tonizálja, feltölti energiával, oldja a blokkokat. A shiatsu nyugati elterjedése során találkozott a oszteopátiával, így ma már  a kezelések részévé váltak a lágy korrekciós technikák is. Ennek köszönhetően csigolyaelmozdulások, a medence elbillenéseit és hatékonyan javíthatjuk shiatsuval. Harmonizálja a testet és a lelket, mozgásszervi és idegi eredetű problémáknál egyaránt ajánlott. A kezelés könnyű ruhában, puha, kényelmes matracon történik.


 

SHIATSU KISMAMÁKNAK!

A SHIATSU lágy és gyengéd érintéssel támogatja a várandósság kibontakozását, kiteljesedését, erősíti a kismama lelki nyugalmát, magabiztosságát.

Enyhíti a testi változással járó nehézségeket mindhárom trimeszter során, úgy mint émelygés, derékfájdalmak, vagy egyéb mozgásszervi problémák.

Segíti a babával való harmonikus kapcsolatot az első pillanattól!

A Shiatsu (siacu) hatékonyan segíti a kismamákat a várandósság kilenc hónapja alatt.  Támogatja az energetikai rendszert, így hozzájárul az anyuka és a magzat jó közérzetéhez. Segíti a babával való harmonikus kapcsolatot az első pillanattól kezdve. Enyhíti a kismamák testi változásával felmerülő nehézségeket mindhárom trimeszter során (pl. émelygés, derékfájdalmak, vagy egyéb mozgásszervi problémák). A várandóssággal kezdődő új életszakasz minden téren változásokat hoz a nő életében. A shiatsu lágy és gyengéd érintéssel támogatja ennek a különleges állapotnak a kibontakozását, kiteljesedését, erősítve a kismama lelki nyugalmát, magabiztosságát.

A kezelés könnyű ruhában, puha, kényelmes matracon történik.


 

BABA SHIATSU

 Karin Wernicke németországi gyermek-gyógytornász és shiatsu terapeuta ötvözte a keleti meridián rendszeren nyugvó terápiát a nyugati csecsemő- és gyermekfejlesztési modellel. Ebből a „házasságból” született a Baba Shiatsu.

 Segíti a babák mozgásfejődését újszülött kortól kezdve 18 hónapos korig és támogatja az egyes fejlődési szakaszok - közép megtalálása, fordulás, mászás – kialakulását.

Emellett segíti a babák táplakozási, emésztési problémáit, nyugtató, kiegyensúlyozó hatással bír, és javítja kapcsolatteremő képességüket.

 Miután az anyukák is megtapasztalták a shiatsu érintést, megtanulják, hogy kezeljék a babákat otthon, akár minden este!