Varga Erika Éva

Varga Erika Éva
Szakterületeim:
  • Symbolon dráma - játék

Aki elindult már az önismereti úton, az nem csodálkozik azon a megállapításon,hogy  az ember személyisége „rész-személyekből” áll, és elfogadta már azt  a gondolatot is, hogy az ember útja a teljesség, az egység felé vezet. Az emberi léleknek az a célja, hogy visszatérjen az Egészbe, a Teljességbe, ahonnan valaha száműzték. Azt azonban, ahol most vagyunk, - az anyagi világban, fizikai síkon,- nem az egység, hanem a részekre szakadás, és nem az egyértelműség, hanem sokkal inkább a zűrzavar jellemzi…nem is egyszerűen a két-kedés, hanem a tizen-kétkedés! A mai ember személyisége nem csak két részre, hanem tizenkét részre szakadt és hiába vágyik az egységre, ezt csak akkor érheti el, ha tudomásul veszi, hogy lelke több részből áll.

A Symbolon képekben megjelenített önismereti módszer, amelynek alapja az asztrológia. Megalkotása Dr. Peter Orbán és Ingrid Zinnel nevéhez fűződik. Mindketten régóta tevékenykednek asztrológusként és lélekgyógyászként is, emellett csoportterápiát is végeznek.

A kártya struktúrájában a tarotra emlékeztet, azonban itt a nagy arkánumot a tizenkét állatövi jegy alkotja, amit tizenkét szerepszemélyiségként jelenít meg, akik sokrétű kapcsolatban állnak egymással. Az egyes állatövi jegyek konkrét energiát képviselnek, melyek egymással keveredve további energiákként jelennek meg, így jön létre az a hetvennyolc kép, amely szimbolikusan mutatja az embert egyes szerepeiben.  

A Symbolon terápiás eszköznek is kiváló, segítségével jobban megérthetjük önmagunkat, az élet színpadán eljátszott szerepeinket. Segít megérteni lelki működésünket bizonyos élethelyzetekben, felfedi háttérben húzódó motivációinkat, lelki mozgató rugóinkat. Tükröt tart elénk, ahol megjelenik a bennünk élő Angyal, Bolond, Csábító, Harcos és a többi szerepeink. Érdemes belenézni ebbe a tükörbe, de mindenképpen fel kell készüljünk arra, hogy a kép, amit elénk tár, nem minden esetben fog tetszeni! A kártyák kíméletlenül szembesítenek a valóságunkkal, amire sokan hárítással reagálnak, de ha őszinték vagyunk magunkhoz, végül minden esetben rátalálunk arra az üzenetre, amit saját érdekünkben hallanunk kell.

A Symbolon csoportot azoknak ajánljuk, akik már valamennyi tapasztalatot szereztek az önismereti munkában, túl vannak az első nagy szembenézéssel önmagukkal.

 Ha hívást érzel, várunk szeretettel!  

 További információ: +36 70 637 0586 (Varga Erika-Éva)

« Vissza